The Sims 3 Djurliv

GamerGirl - Första intrycket

Jag är fast - igen!
Hemskt nog var det längesen jag spelade Sims 3 och nu när djurliv kommit var jag ju tvungen att testa det. Kommer ju ihåg att djurliv till Sims 2 var skitkul när man höll på och födde upp kattungar, valpar och sånt! Nu kan man ju också ha hästar och jag har precis börjat hoppträna med min! Stannat tiden (för att bli ultimat i alla färdigheter) och sen när jag är klar med det blir det till att skaffa en familj med simmarna också! Än så länge gillar jag Djurliv, det är snäppet bättre än till Sims 2 och det är precis som det ska vara
//Jennifer

Bloglovin!

Övrigt

Nu finns vi på bloglovin med så ni inte missar några av våra inlägg! Följ vår blogg med Bloglovin

Snart lov!

Allmän Awesomeness

Snart lov vilket betyder tid till att spela för min del! På lovet ska jag se till att faktiskt se till ta mig igenom Final Fantasy 2! Har ju hållt på med de sen i somras typ så det är dags nu känner jag! Ska försöka hinna lägga upp ett inlägg strax med första intryck också!
Ni har väl märkt den snygga designen för övrigt?

Räddad konsoll!

Övrigt

Var iväg och inhandlade säkringshållare och säkring igår. Nu så är säkringshållarna fastlödda och säkringen på plats. Efter att nervöst kopplat konsolen till tvn och sen startat upp allt så hoppade jag av glädje! På skärmen var start-menyn på R-type. fick till och med min LED att lysa igen. Så nu saknas bara knapparna för 50/60hz och regionsfri moddningen.


Sherlock

Allmän Awesomeness

Letade upp textbaserade spel till commodore 64 och hittade Sherlock. Det satt 5 programmerare i 18 månader och programmerade det. De anställde en Sherlock Holmes expert på fulltid så att spelet skulle bli så bra som möjligt!


Dungeon Siege 3 (Ps3)

GamerBoy - Recensioner

Nu efter cirka 11-12 timmars spelande så har jag tagit mig igenom spelet! Jag vet inte om det är för att jag gillar Dungeon Seige-serien eller inte men jag gillade verkligen spelet. Det var en lagom blandning av strider och konflikthanteringar. Eftersom man skulle återskapa den tionde legionen så gällde det inte bara att strida mot Jeynes arme, man skulle även fatta en mängd viktiga beslut för olika konflikter som påverkade Ehbs kungadöme.
Så efter att man spelat i alla dessa timmar och får se hur alla konflikter man löst påverkar Ebh blir man stolt, men även mindre stolt då vissa saker inte slutade så som man hade velat.


I många fall så sätts i en svår position, man lär sig att tycka om en karaktär i spelet. Men sedan sätts man i en position där man måste bestämma om den skall bli avrättad eller inte. Man måste tänka på kungadömets nytta av personen eller hur folket kommer att reagera då man avrättar eller låter karaktären i fråga leva. Men inte alla situationer handlar om avrättningar. I en situation så skall man avgöra om en fånge skall sitta i fängelse eller ej. Det är inte så att han har gjort ett brott, han ser ut som en varelse som är våldsam och där med blir attackerad på gatorna. Han själv vill vara fängslad eftersom han är säker där, men man skall inte fängsla någon för att skydda den mot folket i staden.

Som ni märker så blir man lätt insatt i de olika konflikterna. För mig så var nog konflikterna det roliga i spelet. "Hur skall jag lösa denna situation för att det skall bli ett bra rike?", den frågan upprepas jämt och ständigt. Men varje gång blir man lika engagerad i konflikten.
Men konflikter är inte det enda i spelet. Stridssystemet i sig är kul att sitta och pilla med. Ska man satsa på gruppskada? Ska jag satsa på snabbare attacker? Vilka effekter skall en speciallattack ge och så vidare. Man kan bli lite vad man vill inom huvudkaraktärens expertis.


För alla som gillar trophies kan jag informera om att man måste spela igenom alla fyra karaktärer för att få alla trophies, varje karaktär har en trophies som man måste gå upp till level 20 för att få. Om man gillade spelet så vill man ju även se de andra karaktärernas historia. Jag har startat med Lucas nu och än så länge så är det i stort sett samma uppdrag man gör återigen. Om man inte vill ändra vartenda val man gjort i spelet så kan det bli rätt tråkigt att spela igenom allt igen. Men inte kommit igenom hälften, så håller tummarna på att det blir något nytt snarast möjligast.

Men vad är då slutbetyget? Det med att man måste spela igenom i stort sett samma uppdrag 4 gånger för att slutföra allt är inget plus i kanten. Men den första gången man spelar igenom det är det ett helt underbart spel. Så slutbetyget blir:

6/10


Girl Gamer

Allmän Awesomeness

Bildkällan. Faktiskt varför inte, tjejer som spelar tror jag är mycket omtyckt bland killarna. Sen ska det nog oftast vara spel som de tycker om också! Jag spelar ju exempelvis på Lan om det blir av och det är riktigt kul, mycket roligare än att sitta bredvid eller sitta hemma med läxor.
I övrigt första inlägget för mig här! Välkomna till bloggen och hoppas ni trivs och kommer tillbaka!

Dungeon Siege 3 (Ps3)

GamerBoy - Första intrycket


För fem år sen satt jag och en polare till mig och spelade igenom företrädaren till spelet Dungeon Siege 2 (PC). Nu så är efterträdaren släppt och jag beställde den med stora förväntningar. Startar upp spelet, väljer Reinhart som är en utav de fyra huvudkaraktärerna. Först så får man en inblick på hur läget ligger till i Dungeon Siege världen och sen en inblick i karaktärens liv. Det första man får göra är att fly från en gård som blir attackerad av Jeynes arme.

Jag är långt från besviken än så länge. I korta drag så skall man ta upp kampen mot Jeyne Kassynder så att man kan återskapa den tionde legionen. Kontrollerna var lite annorlunda då man har 2 stridsstilar och 3 olika kraft menyer. Men efter en 5 min så bemästrar man dem!

Så första intrycket på spelet är klart underbart! Om jag skulle ge den ett betyg nu i förhand så skulle jag ge den:

7/10


Moddning går fel

Övrigt

För de som inte vet är modding modifikation, man gör om ett befintligt objekt. Det jag höll på att modda var ett Super Nintendo så att man kan spela spel från alla regioner (Amerika,Japan och EU). Men under moddningen så fick jag för mig att testa maskinen då jag även bytt LED lampa. Jag trodde att jag stängt av maskinen men det hade jag inte gjort och drog ur spelet tillsammans med connectorn. Det resulterade i att säkringen gick i den och den inte gick att starta längre. Så skall åka och inhandla en säkring så att jag kan byta ut den och förhoppningsvis så går den att starta igen!

Spel genom generationer

Allmän Awesomeness

Fokuset för denna blogg är spel. Men spel är inte alltid nya! Det kommer komma en del recensioner från gamla konsoller så som Sega Mega Drive, Super Nintendo och Commodore 64. Lite kul att se vad för spel som dina föräldrar eller du själv växt upp med. Men självklart så kommer jag recensera spel från de nyare konsollerna som Playstation 3 och 3DS.

En liten smakbit på en äldre generation

Hej och välkommen!

Allmän Awesomeness

Hej mitt namn är Andreas och är masterminden bakom denna blogg, med mig har jag min administratör Jennifer som även hjälper till med inlägg för att få olika perspektiv på saker och ting. Nu undrar ni säkert vad denna blogg kommer innehålla? Jo förstår ni, denna blogg är dedikerad till Spel i alla dess former. Det är till 90% inriktat till elektroniska spel då brädspel inte är så aktuellt längre. Men då bloggen är nystartad så har de inte kommit upp några kategorier. Men de kategorier som finns är:
  • GamerBoy - Första intrycket(Spel spelat av mig! Första intrycket ur en killes perspektiv)
  • GamerBoy - Recensioner
  • GamerGirl - Första intrycket(Spel spelat av Jennifer! Första intrycket ur en tjejs perspektiv)
  • GamerGirl - Recensioner
  • Allmän Awesomeness (Spelrelaterat så som kul moment ur spel, Realeser på spel m.m)
  • Spelrelaterade Events
  • Övrigt
Hoppas ni finner nöje i denna blogg och önskar er all tur mot er nästa utmaning!