Första intrycket: Fable 3

GamerBoy - Första intrycket

Fable 3 Limited Edition

Startade precis upp mitt Fable 3 efter halvår! Utgåvan är lite fräsig då det är en i form av en bok. Den har ett hemligt fack med ett Good/Evil mynt och en liten spelbar kortlek. Känns rätt mäktigt då den ligger på Xbox 360!

Har spelat både 1an och 2an i serien och har lite blandade känslor inför detta tack vare dem. Det första har jag spelat igenom åtminstånde 5 gånger, kan inte få nog av det. Det andra spelade jag en gång och ville inte se åt mer då det saknade vad ettan hade, mystik, fantasi och magi!

Så satte mig med trean nu och hoppades på att det skulle vara bättre än 2an. De första 3 timmarna är jag fast i det, det har en bra introduktion, en bra story och grafiken är enligt min smak. Det jag stört mig på mest är att det varit små renderings buggar så som att ett öga blinkade till ibland och blev deformerat och att det renderas rätt grötigt och suddigt. Synd då allt hittills är så underbart i det.

Jag har höga förhoppningar för spelet, det kommer nog till och med spelas mer än en gång! :)

Första intrycket - Ragnarok Online (PC)

GamerBoy - Första intrycket


Vad finns det att säga om Ragnarok Online? En hel del. Kan inte säga att jag har ett första intryck av spelet igentligen då jag var rätt insatt i det för ett par år sen. Men spelet har förändrats och det har även jag!
Jag brukar inte dras till online spel, har testat Wow, Cabal m.m. Men efter att testat Ragnarok så var jag fast.
Det som gör spelet så speciellt är att det är en blandning av 3D och 2D. Världen man spelar i är 3D men alla fiender och spelare m.m. är 2D.
Man är långt ifrån låst till quest som i de flesta MMORPG (Massively multiplayer online role-playing game). Har nästan svårt att hitta några quest att göra överhuvud taget. Spelet är gjort så att man skall spela det med vänner, man ska ta sig igenom svåra dungeons tillsammans, man ska döda super bossar tillsammans.
Man kan gå med i guild som i de flesta MMORPG men det unika med med Ragnarok Online är The War Of Emperium. Det är ett Player vs Player krig där man krigar om kontrollen över ett slott. Vinner man striden så är man de tillfälliga ägarna av slottet.

Min karaktär med två av menyerna framme.

En till sak som gör att spelet passa mig perfekt är att man inte är låst till ett yrke. Blir man Swordman som mig så kan man sen bli antingen Crusader eller Knight. Från Crusader kan man bli Paladin och från knight kan man bli Lord Knight. De Amerikanska servrarna erbjuder även Rune Knight och Royal Guard som tredje yrket.
Man börjar alltid som en Novice för att få känna på spelet. Sen kan man bli:
  • Swordman
  • Mage
  • Archer
  • Merchant
  • Thief
  • Acolyte
Det som är lite kul är att det gjordes en anime efter spelet. Den heter Ragnarok The Animation och är 26 avsnitt lång. Har man spelat spelet så känner man igen sig direkt!

Första intrycket - Final Fantasy 1 PSP

GamerGirl - Första intrycket

Ja mitt allra första intryck var ju att det var svårt, att inte veta vad man skulle göra och så! Annars lärde man sig ju kontrollerna väldigt snabbt och jag tyckte själv att det gick lätt att komma in i historien, i övrigt så vet jag att andra tycker att de två första spelen är svåra att ta sig igenom.
I första biten tyckte jag att det var svårt att överhuvudtaget vänja sig vid att hitta runt på kartan, vet inte hur många gånger jag gick till fel ställe och mötte alldeles för svåra fiender. Det är ju lite surt att få börja om innan man har lärt sig att spara ofta men det lär man sig fort.
Så ge er in i spelet och låt mig veta vad ni tycker om det!