Första intrycket - Ragnarok Online (PC)

GamerBoy - Första intrycket


Vad finns det att säga om Ragnarok Online? En hel del. Kan inte säga att jag har ett första intryck av spelet igentligen då jag var rätt insatt i det för ett par år sen. Men spelet har förändrats och det har även jag!
Jag brukar inte dras till online spel, har testat Wow, Cabal m.m. Men efter att testat Ragnarok så var jag fast.
Det som gör spelet så speciellt är att det är en blandning av 3D och 2D. Världen man spelar i är 3D men alla fiender och spelare m.m. är 2D.
Man är långt ifrån låst till quest som i de flesta MMORPG (Massively multiplayer online role-playing game). Har nästan svårt att hitta några quest att göra överhuvud taget. Spelet är gjort så att man skall spela det med vänner, man ska ta sig igenom svåra dungeons tillsammans, man ska döda super bossar tillsammans.
Man kan gå med i guild som i de flesta MMORPG men det unika med med Ragnarok Online är The War Of Emperium. Det är ett Player vs Player krig där man krigar om kontrollen över ett slott. Vinner man striden så är man de tillfälliga ägarna av slottet.

Min karaktär med två av menyerna framme.

En till sak som gör att spelet passa mig perfekt är att man inte är låst till ett yrke. Blir man Swordman som mig så kan man sen bli antingen Crusader eller Knight. Från Crusader kan man bli Paladin och från knight kan man bli Lord Knight. De Amerikanska servrarna erbjuder även Rune Knight och Royal Guard som tredje yrket.
Man börjar alltid som en Novice för att få känna på spelet. Sen kan man bli:
  • Swordman
  • Mage
  • Archer
  • Merchant
  • Thief
  • Acolyte
Det som är lite kul är att det gjordes en anime efter spelet. Den heter Ragnarok The Animation och är 26 avsnitt lång. Har man spelat spelet så känner man igen sig direkt!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback